Et sted i mitt hjerte

Sukkerty for yet har en oppfordring p bloggen sin om vise frem noe oransje man har. For noen r siden likte jeg alt brunt, sort kjedelig. Men etter noen rutenlands, nrmere bestemtSr Afrika, begynte jeg sakte men sikkert like farger mer og mer. Skikkelige skarpe farger, ikke noen duse toner for meg. Ikke bare er de flinke med bruke farger der, men naturen har s sterke farger i tillegg. Aldrig har jeg sett grnne trr S grnne og vannet S bltt. Grusveier har en fantastisk rd/oransje farge man ikke kan forestille seg finnes naturlig. Jeg kan telle mange kjreturer da jeg er sikker p at "dette m vre en drm". Nydelig bl himmel med en og annen hvit bomullsdott lignende sky, grnn grnne enger og en hrlig varm oransje vei. Fantastisk! Den flelsen ligger godt bevart i minnebanken og tas frem nr jeg trenger det gjennom en kald vinter.



Jeg tilbrakte tiden min for det meste i Cape Town som er en utrolig by, spesielt med tanke p at den er i Afrika. Cape Town er som hvilken som helst by i Europa. Det er den mest vestlige byen i hele Afrika. Desverre ser man enda alt for mye fattigdom blant de sorte. Det er flere townships (slum omrder)bde i og utenfor byen. Men det er i akkurat her man finner de mest utrolig artistene. Her perles, males og flettes de mest utrolige ting. Jeg var ofte p markeder der man fant alt fra sko laget av gamle bildekk til lamper av strutseegg.



Ruslende rundt p slike marked fant man og flere boder hvor de solgte mat. Boerewors rolls (plse i brd) er s Sr Afrikansk som du fr det. Smakfulle, grove plser grillet p en Braai (grill). Eller flte du for noe stt s var det alltid pannekaker med sitron og kanel. Eller min favoritt, sjokolade og ntter. Det var curry og ris med chutney, ellers kanskje bare en bit ost og kjeks for de sofistikerte ganer. Yrende liv med trommespill som bakgrunnsmusikk. Veldig spennende for en jente fra nord norge med andre ord!



En annen ting om Sr Afrika er at hver dag er en grill dag. Aldri har jeg spist s mye grillmat i mitt liv! Det grilles og grilles og det stopper aldri. Det kalles ha en "Braai". Skal man p en "Braai" s er det ganske annerledes enn hva jeg er vant med i fra norge. Man tar med seg vin, cider, l eller hva man mtte nske drikke. S har man alltid med seg kjtt nok til f en hel familie. Grillbein, koteletter, boerewors(alltid) ogkanskje noen kylliglr i tillegg. Hele saligheten starter med f noe i glasset frst og fremst. Man vandrer mer rundt og snakker med alle. Mannfolkene parkerer seg rundt grillen (og her str dem til man drar!!) hvor l gr ned p hykant, vitsing og det som hrer med.Det brennes kubber medvedi selve grillenen stund(ofte i timesvis) fr de endelig lar det brenne ut til kull og maten kommer p.Det er alltid en utpekt "Braai master" som tar seg av at kjttet kommer av grillen perfekt. Ofte rett fra grillen og i munnen for detvarvrtfall ikke hver dagnoen hadde laget noe tilbehr.



Jeg flte at folk var utrolig sosiale og benyttet enhver sjangse til vre det og. Ofte rett fra jobb og p restaurant eller bar for mtes over "en" drink. Hadde man en "braai" s var det alltid flere som kom innom (drikke og mat under armen), s det som started som en rolig kveld med 2-3 stykker utartet seg veldig ofte til en sammenkomst av 10-15 stykker, utrolig god stemning og latter som sitter lst.



S n har dere sett litt oransje og lest litt om et land som for alltid vil vre mitt andre hjem. Kjenner jeg savner tiden der. Minnene og opplevelseneer mange,men forhpentligvis blir det mange flere i fremtiden og. Neste tur nedover er i mars, men bare en ferietur denne gangen:)

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits