Russiske wienerbrød

Nå som jeg har fått meg nytt og større kjøkken er det en god del bakeaktivitet som skjer. Som regel er det det samme som går igjen, men av og til kommer jeg over oppskrifter jeg vil prøve.

F.eks denne oppskriften på Russiske wienerbrød fra DENNE bloggen.

Det som var så greit med denne oppskriften var at jeg hadde alt i skapet, veldig kjekt når man får lyst å bake på en søndag! Kun 4 ingredienser, eller 5 om man teller med melis til glausuren.

Oppskriften er som følger:

300gr smør

9dl melk

375gr hvetemel

6 egg

  

Smelt smøret, hell i melken og gi dette ett oppkok. Tøm så i en bakebolle og rør inn melet. La denne litt bløte deigen stå å kjøle seg ned...jeg satte min ut på trappa;) Når den er kaldt elter du inn 2 egg av gangen til du har en slags tykk deig.Så er det bare å lage store spiseskjetopper på et bakebrett og bak i ovnen i 20-30 min på 180grader. (i Siljes oppskrift står det 30-40 min, men jeg brukte bare 20 og da hadde de godt med farge)

bland litt melis og vann så du får en glasur på dem (de har tross alt ikke sukker i seg så godt med noe søtt) og NYT:)

 

Fantastisk gode, jeg har lagd dem 4 ganger allerede...på 2 uker...say no more!

 

Beklager at det ikke er bilder med på denne posten, men det går ikke laste opp av en eller annen grunn. Kommer senere...Har du noen oppskrifter du vil dele med meg så send meg gjerne link:) 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits