gi oss i dag vårt daglige brød:)

Jeg er så glad jeg har oppdaget no knead bread, jeg kan ikke få sagt det nok. Har du ENDA IKKE prøvd det, gjør deg selv en tjeneste å gjør det:) Her kommer en rask bildeserie over hvor fort det kan gjøres. Her setter jeg 2 deiger, så det tok vell hele 3-4 minutter fra start til slutt! Jeg setter forresten deigen på kveldstid, så har jeg nystekt brød til frokost(anbefales).

I den ene deigen tilsatte jeg ca 40-50gram med gresskarkjerner


Jeg bruker en mix av det jeg har i skapet. Men passer på at jeg ikke tilsetter mer enn 500-600gram tørt.

Salt til venstre Ja så LITE gjær går til dette brødet, og det hever godt:)


Bland det tørre sammen med en sleiv eller en slikkepott, eller det du måtte ha for hånden.Tøm i vannet og rør rundt til du har en klissete deig (jeg rører bare noen ganger så det er blandet, ikke noe elting av noe slag)


Her er deigen med gresskarkjerner


Du ser den er ganske bløt og det er den konsistensen du ønsker


Jeg dekker bakebollen(e) med plastfolie og legger et håndkle over. Slik står de på benken de neste 12-18 timene. I mitt tilfelle som regel over natten.

Når du er klar til å steke det er det bare å sette en Pyrex bollle med lokk (ovnfast) eller en jerngryte (pass på at knotten på lokket tåler varme!!) i stekeovnen og slå på 250grader. I mens heller du deigen ut på benken og folder den over hverandre. snu deigen så foldene blir under og snu bollen opp ned over den. La ligge slik mens pyrex bollen i ovnen varmes i ca 20 min, ta ut, strø litt mel i bunnen og legg deigen i. Sett på lokket og sett inn i ovnen igjen. Stek i 30 min, ta AV lokket og skru ned til 220grader og la steke i 15 min. FERDIG:)


mmmm det beste brødet spør du meg. Luftig og fint enda man bruker bare ca 1/3 ts gjær!

 

GRUNNOPPSKRIFT på FINT no-knead brød

500 gr hvetemel

1/3 ts gjær

1 ts salt

4 dl vann

Blir billige brød dette så dropp kneipen neste gang du er på butikken og sett heller en deig eller to av denne! 

 

 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits