40 uker og termindag!!

Jeg har nådd termindagen!! Nå er det vanvittig spennende:))) vi hår bare og venter. Jeg kjenner etter tegn på at noe skjer. Litt har skjedd da. Har hatt noen falske alarmer så man er i gang i allefall, nå må det bare ta seg opp igjen så er nok lillebror her:)

Termindagen ble brukt til jordmorbesøk, venninnebesøk og litt baking.

Jeg hadde noen epler i kjøleskapet jeg har planlagt å lage et slags fyll av til å ha i fletteloff. Som sagt så gjort. Ble nydelig, selv om den ble litt mørk på toppen! Har ikke helt mestret denne nye ovnen jeg har enda. Den liker ikke å følge samme temperaturer som jeg finner i oppskrifter så må ofte prøve meg litt frem. Lagde også en klippekrans da jeg hadde lagd en større deig enn forventet. Liker å bake så det gjorde meg ingen ting!
Bakte et brød i tillegg men det har jeg ikke tatt bilde av. Var bare et helt vanlig grovbrød av "det jeg hadde i skapet".

Fyllet er 2 epler i biter med brunt sukker og kanel. Jeg stekte eller varmet det litt i steikpanna under lokk til eplene var myke.

Kjevlet ut deigen som forøvrig var mye større enn jeg trodde. Er en helt vanlig søt grunndeig.

La fyllet i midten og skar slike spor med et pizzahjul.

Så er det bare å flette det hele sammen

Er veldig enkelt å flette slik selv om det kanskje ser litt vanskelig ut når man ser på det endelige resultatet.

Her ser du at den ble litt mørk på farge. Men den smakte godt ta. Skal notere meg at jeg må bruke mindre varme neste gang så ser det litt bedre ut:) lagde en klippekrans av deigen som ble til overs. I den hadde jeg "sirupen" fra eplefyllet. Ble veldig god den og!

Smaker best varm, og aller best med is til:)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits