Scones oppskrift og et tyveri :O

Dagene i permisjon flyr virkelig! Jeg får ikke gjort mye da lillebror helst skal henge i puppen eller bæres stort sett hele tiden. Koselig er det men skal samtidig bli godt når han sover ordentlige blunder. I egen seng/vogn ikke i armene mine;)

I dag tidlig fikk jeg bakt scones for å overraske storebror med frokost før bhg. Han spiste like lite som vanlig, men jeg koste meg med nybakt i allefall.

Lagde dem litt grove i dag og de ble supergod om jeg skal si det selv:) faktisk så glemte jeg nesten å få tatt bilde av dem ferdig før de var oppspist! Hehe

Oppskriften er enkel. Man tager det man haver;) neida, vet ikke nøyaktig mål men en dæsj mel av de variantene du ønsker, 1,5 ts bk pulver, 30 gr sukker, 1,5ts salt, smuldre inn ca 30 gram smør. Bruk 1,5 dl yoghurt naturell (gresk) og litt melk. Jobb raskt sammen til en deig. Klapp utover og del i ca 8 biter. Stek i 12-15 min på 225 grader. Alt er ca mål da jeg bare tar en dæsj av hver. Hadde oppskrift en gang men den er glemt forlengst. Det tar meg under 20 min fra jeg starter før disse er på bordet:) super i en travel hverdag!

Så må jeg bare innrømme at jeg har stjålet dette bildet fra en bruker på instagram. Grunnen er at de skivene såg SÅ GODE UT! Så ideen er sparer jeg bildet på tlf er det større sjangs for at jeg kanskje lager meg det samme selv:)

3 kommentarer

Synnøve Renate Kolvik

04.11.2012 kl.11:35

scones er rå godt! :) Spiste det ca HVER dag da jeg bodde i irland :D

Ronja er flink å lage gode og frisende frokoster :D

Iziko

12.11.2012 kl.21:00

shopaholic11: Å har du bodd i Irland, så spennende!!! har så lyst å dra dit en gang:)

Synnøve Renate Kolvik

12.11.2012 kl.21:56

Ja, 3 mnd der å jobbet som lærling! :) Var en opplevelse, anbefalerer dere å dra, Cork og Dublin er fantastisk! <3

Skriv en ny kommentar

hits