Smørbrødkake - smörgåstårta

I anledning farsdagskaka idag (gratulerer alle pappaer) så må man jo nesten bake litt. Oktober har vært full av kaker så jeg fant ut at jeg orket ikke enda en søt kake. Og siden jeg har hatt lyst å lage en smørbrødkake i 3 år fant jeg ut at tiden var endelig inne!!

Jeg dro på butikken og handlet inn det jeg trodde jeg fikk bruk for. Hadde bestemt meg for at jeg ville ha både røkt laks og reker på forhånd.

Brukte ikke rødløk, men alt det andre ble brukt

I tillegg til dill og sitronpepper brukte jeg maldonsalt og hvitpepper.

Det første jeg gjorde var å sette en brøddeig. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å bruke polarbrød men så synes jeg hjemmebakt er så mye bedre så da ble det det. Å i tillegg fikk jeg jo rette formen uten å måtte skjære til etter alle kunstens regler. Ting må være lett;) så uansett, jeg satte en deig og lot den heve til dobbel størrelse før jeg tømte den på benken, knadde den litt og formet en rull ball jeg slapp oppi forma jeg ville steke den i

Min godt brukte pyrex glassbolle. Ble litt bekymret over at jeg hadde lagd for liten deig, men satte den til etterheving likevel.

Å som du ser gjorde den ekstra hevingen underverker:))! I bakgrunnen ser du litt av pizzadeigen jeg lagde samtidig mmm!

Slik så brødet ut ferdig stekt. Jeg skar av sidene og selve topplokket så kaken består kun av det myke brødet. Siden brødet var så høyt ble det 4(!!!) lag av det

Fyllet er finhakket purreløk, 4 kokte egg og reker. Krydret med dill, sitronpepper, salt og litt hvitpepper.
Blandet en pakke majones og ca samme mengde creme fraich + litt ferskpresset sitron. Blandet det hele og smakte nervøst på røra. NAM smakte kjempegodt jo:)))

Litt søl men ellers bra!

Utsiden smurte jeg en blanding av majones og rømme på før jeg pyntet med salatblader, agurk, små tomater, kokte egg, røkt laks og reker.

Jeg er ikke noen pynter, men ble heldigvis godt fornøyd med denne.

Nå gjenstår det bare å smake på smørbrødkaken litt senere i kveld når vi får besøk:)

Én kommentar

Jk

10.11.2013 kl.21:07

Stilig!:D

Skriv en ny kommentar

hits